top of page

Nasırın Nedenleri

Nasır, belirli bir bölgeye sık sık baskı uygulandığı zaman veya sürtünmede nasır meydana gelir. Bundan kaynaklı nasırlar vücut ağırlığımızı taşıyan ayaklarımızda yaygın şekilde görülür. Nasır, cilde bu basınca karşı bir koruma sağlar. Örneğin, ince çoraplı veya çorapsız rahatsız-sağlıksız ayakkabı giymek, ayağa aşırı baskı uygulanması nasıra yol açabilir. Bende bu yazımda nasır nedir, nedenleri nelerdir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir, ne iyi gelir, nasırı oluşturan sebepler nelerdir, evde nasır tedavisi nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Nasır Nedir

 

El ve ayak etrafında çok daha yoğun bir biçimde karşımıza çıkan, sürtünme ve basınç etkisiyle üst derinin kalınlaşmasından kaynaklı meydana gelen bir cilt hastalığıdır. Bu sağlık sorunu, binek hayvanlarında da çok sık gözlemlenmektedir ve tedavi süresi izlendiği zaman uygulanan tedaviler ile benzerlik olduğu bilinmektedir. Nasır, ağrılı ve acılı bir hal alabilir ve özellikle ayak taban bölgesinde varlık göstermeye başladığından itibaren yürüme eylemini de daha güç hale getirmektedir. Çok sayıda tedavi yöntemi bulunmaktadır fakat en başarılı yöntemler arasında radyofrekans tedavisi gösterilmektedir. Son zamanlarda daha popüler bir hal alan ve hekimler tarafından daha fazla tercih edilen bu yöntemle beraber aynı gün normal hayatınıza dönebilir ve gündelik hayatlarınıza da kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Nasırın Nedenleri Nelerdir

En yaygın biçimde ayaklarda karşılaşılan nasırın temel sebebi ayak sağlığına uygun olmayan ayakkabıların tercih edilmesidir. Bununla beraber sık biçimde yüksek topuklu ve rahatsız ayakkabıların günlük hayatta tercih edilmesi, giyilen ayakkabının ayağın boyutuna uygun gelmemesi ve aynı zamanda ayakkabının vurması da nasır oluşumuna yol açabilir. Gün içinde ayakları ayakkabı içerisinde uzun saatlerce kalan ve terleyen kişilerde de sıklıkla nasır oluşumu yaşanabilir. Ayakkabı faktörünün haricinde uzun süre çıplak ayakla yürümek, bundan kaynaklı ayakları sürtünmeye ve kuruluğa maruz kalan kişilerde de nasır oluşma ihtimali oldukça fazladır. Nasır hastalığının yaşanmasına yol açan başka diğer faktörler ise ayağın belli bir bölümününü sürekli şekilde baskıya maruz kalması, ayağa giyilen ya da takılan aksesuarların ayağa sürtmesi, yürüme şeklindeki bozukluklar.

Evde Elma Sirkesiyle Nasır Tedavisi

Elma sirkesinde var olan asit, bir kallusun sert cildini yumuşatabilir. Elma sirkesini dörtte bir oranında suyla seyrelterek kullanmanız gerekir. Cildinizi bu seyreltilmiş elma sirkesiyle temas ettirdiğiniz zaman, bir ya da iki kallusu iki kat daha iyi soymanız mümkün olabilir. Çok sertken nasırı çekmeyin ve sabırlı olmaya çalışmalısınız. Derinin kallus etrafına ya da üstüne kırılması enfeksiyona neden olur.

Doğal Nasır Tedavisi

Nasırı tedavi etmek için aspirin kullanılabilir. Aspirin, nasıra yol açan sert cildi yumuşatır. Aynı zamanda, anti-enflamatuar bileşenleri nasırın boyutunu küçültmeye yardımcı olmaktadır. Bu uygulama için gereken malzemeler her evde bulunan malzemelerdir ve uygulanışı da oldukça basittir. Doğal nasır tedavisi için gerekli olan malzemeler:

6 aspirin 1 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı su 1 plastik torba

Aspirini ince bir toz halini alıncaya kadar ezelim. Sonrasında macun kıvamına gelinceye kadar kadar limon suyu ve su ile karıştıralım. Bu macunu etkilenen alana uygulayın, bu bölgeyi ovun ve daha sonra bir plastik torba yardımıyla üstünü kapatabiliriz. Macunu 10 dakika tutun ve ardından ılık su yardımıyla güzelce durulayın. Sonra, etkilenen alanda bulunan ölü hücreleri almak için bir ponza taşı kullanın ve bunu her gün tekrardan uygulayın.

Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
ArÅŸiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page